Huize De Bron

Over de jaren heen zijn er vele huizen gekomen en gegaan. Echter, met de aankoop van Huize De Bron is Het Dispuut voor het eerst in het bezit gekomen van een eigen pand. Dit actieve herenhuis, gevestigd op de Gestelsestraat, is vernoemd naar de eerste Bokma distilleerderij. Met vijf minuten fietsen naar het centrum en tien minuten naar de universiteit ligt het huis ideaal. Bovendien ligt het huis in een zeer gewilde buurt met alles wat je nodig hebt: supermarkten, restaurantjes, cafeetjes et cetera.

Het huis telt negen kamers met daarbij een woonkamer, keuken, badkamer en twee toiletten. Ook heeft Huize De Bron een eigen biertap en een balkon om op te zonnen of barbecueën. Bovendien liggen er plannen klaar om het huis te moderniseren en uit te bouwen naar veertien kamers en een schittermagische huisbar.

Huize Anno 1826

Een andere parel van Het Dispuut is Huize Anno 1826 dat is vernoemd naar het jaartal waarin destilleerderij De Bron in Leeuwarden is opgericht. Dit actieve herenhuis, gevestigd op de Amalia van Anhaltstraat, kent acht grote kamers met een keuken, badkamer en twee toiletten. Bovendien is dit huis zeer geprezen vanwege zijn royale achtertuin met eigen overdekte huisbar en barbecue. Ideaal om in de zomer lekker te kunnen borrelen en te genieten van het mooie weer.

Het huis ligt op vijf minuten fietsen van het centrum en tien minuten van de universiteit. Ook dit huis ligt in een gezellige buurt met een supermarkt en enkele eetgelegenheden op loopafstand. 

Huize in den StormBerg

Naast deze twee dynamische studentenhuizen heeft Het Dispuut ook Huize Storm. Dit herenhuis, gevestigd op de Gagelstraat, kent drie royale kamers met een keuken, woonkamer, badkamer en toilet. Huize Storm ligt op een steenworp afstand van het Philipsstadion waardoor je op het balkon juichende PSV supporters eerder hoort dan op televisie ziet. Wederom ligt dit huis op vijf minuten fietsen van het centrum en tien minuten van de universiteit. Verder ligt er een Jumbo op loopafstand.

Op dit huis wonen dispuutsleden die bezig zijn met hun master aan de universiteit. Ondanks dat de focus hier meer ligt op studeren, schroomt Huize Storm niet af en toe het dak eraf te feesten.